• Nederlands (NL-BE)
  • Deutsch (DE-CH-AT)
  • French (Fr)
  • English (United Kingdom)
Stenzel Kivits en Orkest
There are no translations available.

Op zoek naar iets nieuws?
(door: Maarten Mols)

Ze treden met veel plezier op in theaters en tijdens festivals of bedrijfsevenementen. Ze weten het publiek te boeien met een originele mengeling van muzikale kwaliteiten en droge humor. Ze staan wekelijks op Nederlandse podia, maar werden ook al bewonderd in België, allerlei grote Duitse steden en zelf op een theaterfestival in Finland. Binnenkort wordt hun c.v. uitgebreid met Italië en Zwitserland. En u kunt er voor zorgen dat hun lijst wordt aangevuld met Steenwijk, Enschede, Zelhem, Kinkhoest of Vitswerda. We praten over Music & Comedy door het duo Stenzel en Kivits.

Het is de zorg van veel dirigenten, muziekcommissies en besturen: hoe krijgen we onze zalen gevuld? De tijd dat een jaarlijks donateursconcert 500 bezoekers trok ligt al ver achter ons. Muziekverenigingen moeten creatief zijn en nieuwe wegen durven inslaan om de toeschouwers naar het concert te krijgen. Met Stars and Stripes, Abba in Concert of symfonische blaasmuziek krijg je alle stoelen niet meer bezet. Met het duo Stenzel & Kivits geeft u uw concert echt iets extra's. Een unieke combinatie van klassieke opera-nummers, humor, theater, muzikale hoogstandjes en improvisatie. De omhooggevallen, statige tenor laat zich begeleiden door zijn klassieke, ietwat stuntelige maar hooggeschoolde pianist. Maar die verhoudingen tussen de twee muzikale persoonlijkheden veranderen tijdens de show regelmatig. Niets staat vast, zeker de vleugel niet.

Tiny en Wilbert zijn twee beroepsmusici die zich graag uitleven op het podium. Tiny, Stenzel is de zanger/muzikant die o.a. ook veel ervaring heeft met straattheater en cabaret. Wilbert, Kivits is pianodocent op een muziekschool, maar heeft zijn sporen ook ruim verdiend als toetsenist in jazz-formaties. Sinds het jaar 2000 evolueert hun samenwerking in "the perfect concert". In rokkostuum gestoken geven ze hun klassieke concert, of liever gezegd proberen ze hun concert te geven. Heel handig presenteren ze hun onhandigheid. Natuurlijk missen ze de etiketten van het klassieke podium, maar ze hebben zelf geen last van hun sociale gestoordheid. Of zoals een van hen het formuleerde: "Gaandeweg het optreden worden onze handicaps onze sterke kanten. U kunt zich voorstellen dat dat uw concert een originele wending zal geven. Hun nieuwste show heet "the perfect combination" en biedt muziekverenigingen de mogelijkheid om de avond samen met de twee virtuozen in te vullen. Tijdens het concert is er afwisselend plaats voor uw orkest, voor het duo en voor gezamenlijke nummers. Een half uurtje of avondvullend, net wat u wilt. Het concert wordt in overleg ingevuld. En om het u wat gemakkelijker te maken: u krijgt de bladmuziek van de arrangementen toegestuurd. Met een of twee gezamenlijke repetities staat de basis voor het optreden.